2023 Cilt Bakım Trendleri!

2023 Cilt Bakım Trendleri!

Yeni yılda, yeni kararlar ve yeni dilekler ile birlikte cilt bakım rutinimizde de yeni trendler gündeme geldi. Cilt bakım trendlerinde sürdürülebilirlik farkındalığı ön plana çıkarak minimalizme ve multi-functional (çok fonksiyonelli) ürünlere yönelim arttı. Cildi aşındıran hatalı uygulamalar sonucunda bu sene ‘’cilt bariyeri’’ kavramı ön plana çıktı. Biz de senin için bu trendleri derledik. Umarız okurken en az bizim kadar zevk alırsın!


Skinmalizm ile Cildini Yormadan Arındır ve Canlandır!

Artık 9-10 aşamalı cilt bakım rutini tarih oluyor!

‘’Az çoktur felsefesi’’ne dayanan skinmalizm, cildini az ürünle yormadan bakım uygulamayı ve ışıldatmayı vaadediyor. Cildine uygun ve etkili olan ürünlerle ihtiyacından fazlasını tüketmeyerek hem cildin için hem de doğa için en iyisi yapmak mümkün. Bu yüzden cildine az aşama ile büyük etkiler gösterecek ürünler kullanman önemli!


Skinmalism Cilt Bakım Rutini:


1. Adım: Tek Aşamada Çift Aşama Temizlik!

Tek aşamada çift aşamalı temizlik sağlayan Face Cleanser tüm makyajını tek seferde çıkarır, cildini kurutmadan nazikçe temizleyerek yatıştırır ve pH dengesini sağlar. Güneş koruyucuyu, yağı ve kiri tek aşamada derinlemesine temizler. 

P.S: Gündüz ve gece olmak üzere günde 2 kez kullanmalısın!




2. Adım: Pürüzsüz Bir Cilt!

Siyah nokta ve akne oluşumunu engellerken, hücre yenilenmesine yardımcı olan ve pürüzsüz bir görünüm sağlayan Daily Toner, aynı zamanda peeling etkisi yaratarak cildi yeniler, nem ve yağ dengesi sağlar. Cilde aydınlık ve anında tazelenmiş bir ışıltı katar. 

Haftada 2-3 gece kullanmalısın!

P.S: Gece rutininde kullanmayı ve ertesi gün güneş koruyucu kullanmayı unutma!




3. Adım: Güçlü Bir Cilt Bariyeri!

SOS Serum, cilt bariyerinin onarılmasına yardımcı olan içeriğinde iki farklı çeşit C vitamini, niasinamid, arbutin ve traneksamik asit sayesinde cildindeki hiperpigmentasyon ve koyu lekelerle savaşan multi-functional (çok fonksiyonelli) serumdur. Cilt bariyerini güçlendirerek çevresel faktörlere karşı cildini korur. 

Daily Toner kullanmadığın 2-3 gece kullanmalısın!

P.S: Gece rutininde kullanmayı ve ertesi gün güneş kreminizi sürmeyi unutmayın.



4. Adım: Gün Boyu Ağırlık Yapmayan Nem! 

Her yaş ve cilt tipine uygun su bazlı Moisturizer cilt dokusunu pürüzsüzleştiren yüz nemlendiricisidir. Gün boyu yoğun ama ağırlık yapmayan nemlendirme sağlarken cildini canlandırır ve cilt tonunu eşitler. 

P.S: Gündüz ve gece olmak üzere günde 2 kere cildini arındırdıktan sonra kullanmalısın!



5. Adım: Tabii ki Güneş Koruyucu!

50+ SPF Broad Spectrum Sunscreen hibrit güneş filtreleri ve antioksidanlar sayesinde cildin UVA-UVB ışınlarına ve mavi ışığa karşı korunmasına yardımcı olur. Hafif, kadife bitişli ve kolay emilen formülü beyazlık ve yağlılık bırakmaz. Cildi nemlendirir, sebum dengesi sağlar ve zararlı UV ışınlarından korurken cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur. 

P.S: Güneşe çıkmadan 30 dakika önce yüzüne ve boynuna bol miktarda uygulamayı ve en az 2 saatte bir yenilemeyi unutma! 


Skin Cycling ile Cildini Dinlendir!

Skin Cycling ciltte pul pul dökülmeyi, cilt kızarıklıklarını ve cilt bariyerinin zayıflığını engelleyerek cildin daha sağlıklı, ışıl ışıl görünmesine ve cilt bariyerinin iyileşmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda cildin ihtiyacı olan nem dengesini sağlayarak cildin dolgunlaşmasını sağlıyor. 

Skin Cycling, 4 farklı uygulamayı baz alan bir cilt bakım rutini olarak karşımıza çıkıyor. 

  • Rutinin 1. gecesinde cildini Face Cleanser ile temizledikten sonra hafifçe kurulamalısın. Cildinde peeling etkisi yaratmak için pamuk/el yardımıyla yüzüne ve boyun bölgesine Daily Toner uygulamalısın ve cildini arındırmalısın. Son aşama olarak ise yüzünü ve boyun bölgesini Moisturizer ile nemlendirmelisin!
  • 2. gece cildini Face Cleanser ile temizledikten sonra hafifçe kurulamalısın. Ardından yüz ve boyun bölgesine Perfecting AHA Complex Serum uygulamalı ve Moisturizer ile cildini nemlendirmelisin!
  • 3. ve 4. gece cildini Face Cleanser ile temizledikten sonra hafif ıslak bırakıp Hyaluronic Acid & Peptide Serum ile cildine nemi iyice yedirmelisin. Ardından Moisturizer ile yüz ve boyun bölgesine masaj yaparak rutinini tamamlayabilirsin!
  • 5. gece başa dönerek skin cycling döngüsünü devam ettirmelisin!

*Bu teknik sadece gece rutininde uygulanmalıdır.



Slugging ile Her Zaman Işıl Işıl Bir Cilt


Ciltteki su tutma kabiliyetini azaldığında cilt kurur, cilt bariyeri işlevini yerine getiremez ve ciltte tahriş, kızarıklık, kaşıntı meydana gelir. Mevsim geçişleri, sabun ve şampuanlar, güneşin zararlı UV ışınlarına uzun süre maruz kalma, kuru ve soğuk hava gibi dış etkenler cildimizi kurutmaya neden olabilir. 



Slugging sayesinde 3 adımla nemi cildine hapsedebilir, gün boyu ışıltılı ve nemli bir cilde sahip olabilirsin.

Üstelik bu yöntem için sadece kuru ciltli olmana gerek yok, ışıldayan bir cilt hayranı da olabilirsin!

Slugging Yöntemi ile Uzun Süreli Nem ve Işıltı İçin:

·       Cildini Face Cleanser ile derinlemesine temizledikten sonra cildini kurulama, nemli bırak.

·       Nemli ve ıslak cildine Hyaluronic Acid & Peptide Serum uygula ve 1-2 dakika bekle. 

·       Son aşama olarak Moisturizer uygulayarak cildine nemi hapset. 



Hem Cildine Hem de Doğaya İyi Bak!



Cildine bakarken çevreci bir yaklaşım göstermek Cream Co. ile mümkün! 

2023 yılında en çok dikkat çeken trendlerden biri ise markaların sürdürülebilir olması, çünkü dünyamızın buna ihtiyacı var! Cildimizi koruyup iyileştirirken doğayı ve diğer canlıları da unutmamamız gerekiyor. Cream Co. ailesi olarak cildimize iyi bakarken doğayı da koruyoruz. Sürdürülebilirlik kavramı, bizler için çok önemli. Doğayı  ve tüm canlıları seviyor ve korumak için elimizden geleni yapıyoruz. 


  • Tüm ürünlerimizin Ar-Ge, klinik test ve üretim aşamalarında;

Dermatolojik olarak test edilmiş 

Vegan

Parfümsüz

Parabensiz

Sülfatsız 

Alkolsüz 

Sabunsuz 

Boyasız

Mineral Yağsız ürünler geliştiriyoruz.


  • Ürün ambalajlarımız %30 geri dönüştürülmüş plastik ambalaj, %30 geri dönüştürülmüş cam ambalaj ve FSC belgeli kağıtlardan üretiliyor. 
  • İlk günden itibaren plastik kullanmadan ve geri dönüştürülebilir kutular ile ürün gönderimi gerçekleştiriyoruz. 
  • HAÇİKO ve Kurtaran Ev ile sokak hayvanlarına yardım yapıyor, ecording ile doğaya tohum topu bırakıyor, Toplum Gönüllüleri Vakfı ile 6 Şubat depreminden etkilenen çocuklarımıza eğitim ve yaşam desteği sağlıyoruz. 

Bizler doğayı ve tüm canlıları seviyor ve elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. ‘’Daha fazla nasıl sürdürülebilir ürünler üretebilir ve ve dünyamıza faydalı olabiliriz?’’, sorusunu kendimize sorarak ilerliyor ve gelişmeye çalışıyoruz. Vizyonumuz, doğaya zarar vermeden cildimizi korumak. Bu çizgide ilerliyor ve markamızı geliştirebilmek adına adımlar atıyoruz.