7. Uluslararası Kozmetik Kongresi Upcycle Yarışması 1.’si: Cream Co.

7. Uluslararası Kozmetik Kongresi Upcycle Yarışması 1.’si: Cream Co.

Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği'nin düzenlediği bu yıl 7.'si gerçekleşen "Uluslararası Kozmetik Kongresi"nin konusu: "Multi-fonksiyonel Kozmetikler" 

Son yıllarda dünyada multi-fonksiyonel (çok fonksiyonlu) ürünlere olan talep, tüketicilerin zaman ve para tasarrufu yapmaları, doğaya ve çevreye faydalı olmaları, ayrıca 'skinmalism' akımı ile birlikte az ve öz ürün kullanarak cilt hassasiyetlerini azaltmaları doğrultusunda artmaktadır. Sürdürülebilir bir dünya yaratmak amacıyla çıkılan bu yolda, tek ürünle birden fazla cilt problemine çözüm oluşturduğu için; daha az ambalaj atığı oluşturan, daha az ürün kullanılan, üretimde daha az enerji ve su tüketimi sağlayan multi-fonksiyonel ürünler daha da önem kazanmaktadır. Bu sebeple, kozmetik, temizlik, gıda ve tekstil gibi birçok sektörde multi-fonksiyonel ürünlerin üretimi gün geçtikçe artmaktadır. 



Kongrenin defter sponsoru: Cream Co. “Crush Kiwi Defter” 


Bu yıl Cream Co. ailesi olarak kongrenin “sıfır atık” ilkesinden ilham alarak defter sponsorluğunu üstlendik. Kivi meyvesinin atıklarından, “crush” kağıtlardan elde edilen “Crush Kiwi Defter” katılımcılara dağıtıldı ve tüm kongre boyunca katılımcılar tarafından kullanıldı. Crush, işlenmemiş ağaç küpsesinin %15’ini değiştirmek için organik ürünlerden elde edilen işlem artıklarını kullanan yeni çevre dostu kağıt serisidir. Bu sayede kongre boyunca %100 yenilenebilir enerji ile, %20 karbon ayak izi azaltılarak sürdürülebilir “Kiwi” defter kullanıldı.


7. Uluslararası Kozmetik Kongresi upcycle yarışmasının kazananı: Cream Co.

Bu yıl doğum günümüz olan Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz #upcycle projemiz ile kongrenin düzenlediği yarışmaya katıldık ve 1. seçildik. 

Doğum günümüze özel gerçekleştirdiğimiz bu projede;

  • 100+ boş Moisturizer kavanozunu müşterilerimizin desteğiyle ileri dönüştürdük. 
  • Doğum günümüze özel 100 kişiden boş Moisturizer kavanozuyla başvuru yapmasını istedik. 
  • Yoğun ilgi sonucunda 100+ kişiden kavanoz topladık! 
  • Kavanozları %100 soyadan üretilen “Limited Edition Birthday Cake” vegan ve doğal soyadan üretilen mum ile doldurduk ve tekrardan sahipleriyle buluşturduk! 

Cildimiz için en iyi içerikleri sağlarken, doğa için her gün daha iyi ne yapabiliriz diye düşünüyor ve çalışıyoruz. Tüm bu adımlarda yanımızda olan sizlere çok teşekkür ediyoruz!