SPF is my BFF!

SPF is my BFF!

SPF is my BFF!


Güneş ışınları yararlı olduğu kadar uzan vadede cilde zararları da oldukça fazladır. D vitamini sağlaması açısından güneş enerjisi almak vücudumuz için çok önemlidir. Ancak ciltte meydana getirdiği olumsuz etkilerden dolayı güneş ışınlarına karşı cilt kesinlikle korunmalıdır. Güneşin zararlı etkilerinden cildimizi korumanın en etkili yolu, sadece yazın değil, yaz kış güneş koruyucu kullanılmasıdır. 


Yaz/Kış Güneş Koruyucu Kullanmayı Unutma!

Yaz aylarında güneş ışınları cildimize daha yoğun işlemekte fakat bu diğer mevsimlerde zararsız olduğu anlamına gelmiyor. Güneş ışınları 4 mevsimde de UV ışınları barındırıyor. Bu yüzden cildimizi her mevsim UV ışınlarından korumalıyız. 


Peki neden UV ışınlarından bu kadar çekiniyoruz ve onlardan korunmaya bu kadar önem veriyoruz? 

UV ışınları cildimizdeki hücrelerin DNA yapılarını bozar. Cildin yapısını koruyan kolajen liflerine ve elastine zarar vererek kırışıklık oluşumuna sebep olur. Ayrıca cilt kanserinin de bilinen en önemli nedenlerinden biridir. Farklı dalga boylarındaki UV ışınlarının da cilt üzerinde farklı zararları vardır.


UVA nedir? 

UVA ışınları uzun dalga boyuna sahip ve cildin derinliklerine işleyen ışınlardır. Cilt kanserlerine sebep olmalarının yanı sıra cildin kolajen yapısını bozarak yaşlanmayı hızlandıran ve leke görünümünü arttıran ışınlardır.


UVB nedir? 

UVB ışınları ise kısa dalga boyuna sahiplerdir ve cildin daha çok yüzeysel kısımlarında etki gösterirler. Cilt kanserlerinin temel sorumlusu oldukları gibi güneş yanıklarından da UVB ışınları sorumludur.

Dolayısıyla en etkili güneş koruyucu da cildini hem UVA hem de UVB’den koruyan ‘’geniş spektrumlu güneş koruyucu’’lardır.


SPF Tips

Gün içinde dış etkenlere maruz kalan ciltte güneş koruyucunun etkisi azalır. Bu nedenle 2-3 saatte bir güneş koruyucunu tazelemelisin.

Fondöten ve kapatıcı gibi ürünler, SPF içeriğine sahip olsalar bile cildi güneş ışınlarına karşı tam olarak koruyamazlar. Bu nedenle makyajından önce nemlendiricinle birlikte güneş koruyucunu kesinlikle uygulamalısın.

Güneş koruyucuyu sadece yüzüne değil boyun, kulak ve dekolte bölgesine de uygulamalısın.

Her gün güneş koruyucu kullanmalısın. Hava güneşli olmasa bile!!!

Her cilt tipi ve her yaş güneş koruyucu kullanmalıdır.

Ve en önemlisi güneş koruyucundan en iyi performansı elde etmek için mutlaka cilt tipine uygun ürünleri tercih etmelisin. 

Bizim önerimiz eğer yağlanmadan gün boyu koruma sağlamak istiyorsan ve makyaj altında pürüzsüz bir görünüm arıyorsan 50+ SPF Broad Spectrum Sunscreen; 

gün boyu koruma ve sağlıklı bir ışıltı arıyorsan ve hafif kapatıcılık ile cilt tonunu eşitlemek istiyorsan 50+ SPF Broad Spectrum Color Corrector Sunscreen.