Yaz Aylarında Cildinde Oluşan Lekeleri Yok Etmek İçin Harekete Geçmenin Tam Zamanı!

Yaz Aylarında Cildinde Oluşan Lekeleri Yok Etmek İçin Harekete Geçmenin Tam Zamanı!

Güneşin zararlı UVA-UVB ışınları, mavi ışık, hormonal değişiklikler gibi iç ve dış faktörler doğrultusunda oluşan lekeleri yok etmek, iyileştirmek, cilt tonunu eşitlemek ve cildine daha canlı ve ışıltılı görünüm sağlamak için merak edilenleri senin için derledik!



Cilt lekeleri neden oluşur?


Ciltteki lekeler hücrelerin ürettiği melanin pigmentinin artışı sonucu ortaya çıkar. Lekelerin başlıca nedenleri arasında UVA-UVB ışınları ve genetik yatkınlık yer alsa da, hormonal değişiklikler, akne gibi diğer faktörler de etkili olabilir. Ayrıca, bilgisayar, telefon, televizyon gibi teknolojik aletlerin ekranlarından yayılan mavi ışığın da leke oluşumuna katkıda bulunduğu uzmanlar tarafından son zamanlarda sık sık anlatılmaktadır.



Cilt lekeleri nasıl önlenir?


Cilt lekelerini önlemenin en önemli adımı yaz/kış güneş koruyucu kullanarak cildi zararlı UV ışınlarından korumaktır. Düzenli güneş koruyucu kullanımı ile ciltteki melanin üretimi kontrol altına alınır böylelikle UV ışınlarının olumsuz etkileri azaltılarak lekelerin belirginleşmesi ve yeni leke oluşumu önlenir.

Gündüz bakımında güneş koruyucu ile birlikte cilde uygulanan serum kullanımı da lekelerin giderilmesinde çok önemlidir. C vitamini içeren serumlar cilt lekelerini açarak eşit ve canlı bir görünüm sağlar. Gece bakımında kullanılan AHA, BHA ve PHA içeriği de cilt tonunu eşitleyerek yeni sivilce oluşumunun önüne geçer.



En etkili içerikler nelerdir?


AHA ve BHA 

Alfa hidroksi asitler (AHA) ve beta hidroksi asitler (BHA), ölü cilt hücrelerini temizleyerek cilt tonunu eşitler ve lekeleri azaltır. 


PHA 

Poli hidroksi asitler (PHA) cilt hücrelerinin yenilenmesini destekleyerek cildin daha parlak, pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar, eşit bir cilt tonu oluşturur.


C Vitamini

Antioksidan özelliklere sahip olup, cilt lekelerini azaltır ve cilt tonunu eşitler. Aynı zamanda ciltteki kolajen üretimini artırarak cildi aydınlatır ve canlı bir cilt görünümü sağlar.


Niasinamid (Vitamin B3)

Ciltteki renk değişikliklerini azaltarak cilt tonunu eşitler. Aynı zamanda anti-enflamatuar* özelliklere sahiptir.


Alpha Arbutin

Melanin üretimini azaltarak ciltteki koyu lekeleri azaltır.



*Vücudun bir bölgesindeki iltihaplanma veya şişme durumunu azaltan veya önleyen özelliklerdir.